2012. augusztus 9., csütörtök

A legtermészetesebb sampon

Egyik kedves olvasóm Niki (aki egyébként főzős blogot vezet, tele tuti receptekkel ITT) hívta fel a figyelmemet az alábbi cikkre, ahol házi készítésű, természetes hajápolókról írnak.

AZ EMLÍTETT CIKKET ITT TALÁLJÁTOK.

Egy kis ízelítő:
"A legjobb megoldás a szódabikarbónás 
 “sampon”. A recept rendkívül egyszerű: 1 liter langyos vízhez 2 evőkanál szódabikarbónát keverünk, összerázzuk és lassan a száraz hajra csorgatjuk, közben hajmosás-jellegű mozdulatokat végzünk, tehát beledörzsöljük a fejbőrbe.
Hajbalzsam helyett pedig ecetes öblítőt használunk: 1 liter langyos vízhez 2 evőkanál ecetet vagy almaecetet keverünk, és azt csorgatjuk a hajunkra, azt is jól beledörzsölve. Végezetül langyos vízzel jó alaposan leöblítjük."

Hogy lássuk is, hogyan kell csinálni mindezt, a leírás alatt egy videó is található, melyben Takács Nóra teszteli, hogyan lehet hajat mosni bolti sampon nélkül. Neki bejött, állítása szerint szép lett tőle a haja.

Nos, én még nem próbáltam ki, de felkeltette az érdeklődésemet. Úgy gondolom, hogy ha mást nem, egy próbát megér a dolog, bár a mostani Alterra samponom is elég jónak tűnik.
Ha kipróbáltam, feltétlenül írok majd róla egy tesztet, de ha Nektek is kedvetek szottyan hozzá, nyugodtan írjátok meg a tapasztalataitokat, mert biztosan nem mindenkinek egyformán hat.

Válaszoljuk meg együtt a kérdést: hasznos vagy kerülendő a szódabikarbónás - ecetes hajmosás???





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése